Міста в Омані та Ірані пішли під воду: є загиблі (фото, відео)

Читати російською
Автор

В результаті повені країни припинили авіасполучення, постраждали дороги та електропостачання.

В Ірані та Омані внаслідок тропічного циклону "Шахін" затопило прибережні райони країн. Це спричинило гибель як мінімум девʼяти осіб, в тому числі дітей.

Про це в понеділок, 4 жовтня, повідомляє "ВВС".

Шторм почався у неділю, 3 жовтня, і того ж таки дня забрав життя трьох жителів Оману, серед яких була дитина. Під час негоди пориви вітру досягли 120-150 км/год. 

Вода затопила вулиці міст, через що люди не можуть користуватися транспортом

Внаслідок повені довелося евакуювати тисячі жителів прибережних районів. Вулиці столиці Омана Мускат опинилися повністю під водою. На знімках можна помітити, як по вулицях плавають автомобілі. Влада попросила у місцевих жителів користуватися транспортом лише за крайньої потреби, якщо ще є можливість їхати.

Причиною негоди став циклон "Шахін"

Відомо, що в Омані через повінь припинили авіасполучення. Окрім того, працівникам з Аль-Айна в Обʼєднаних Арабських Еміратах 4 жовтня дозволили не виходити на роботу заради їхньої безпеки.

Під час потопу не обійшлося без жертв

 

Влада Ірану повідомила, що в результаті повені на південному сході країни у провінціях Систан і Белуджистан загинули шестеро осіб під час перебування у порту. Відомо, що там, як і в Омані, потоп спричинив пошкодження електропостачання і дороги.

Вода повністю затопила вулиці, а жителів прибережних районів довелося евакуювати

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Таїланді тропічний шторм спричинив масштабну повінь, в результаті якої загинули як мінімум шестеро осіб.