росію збираються виключити з "Великої двадцятки", але є проблема

Читать на русском
Автор
2639
Група G20 Новина оновлена 12 вересня 2022, 10:09
Група G20. Фото twitter.com

Самої процедури виключення росії зі складу групи не існує.

Західні країни та США можуть виключити росію з G20, після її вторгнення в Україну.

Як повідомляє Reuters, G20 разом із меншою групою G7, до якої входять лише Сполучені Штати, Франція, Німеччина, Італія, Канада, Японія та Велика Британія, є ключовою міжнародною платформою для координації всього, від дій щодо зміни клімату до транскордонного боргу.

Надійне джерело новин про війну

"Були дискусії про те, чи доцільно для росії бути частиною G20. Якщо росія залишиться членом, вона стане менш корисною одиницею", — сказав високопоставлений джерело в G7.

У свою чергу, Сполучені Штати планують проконсультуватися зі своїми союзниками, перш ніж робити будь-які інші заяви.

Джерело в Європейському Союзі окремо підтвердило обговорення статусу росії на майбутніх зустрічах G20, головою якого зараз є Індонезія.

Водночас джерело в G7 заявило, що малоймовірно, що Індонезія, яка очолює зараз G20, або такі члени, як Індія, Бразилія, Південна Африка та Китай, погодилися вилучити росію з групи.

"Неможливо виключити росію з G20, якщо москва не прийме таке рішення самостійно. Процедури, щоб позбавити росію членства в G20 просто немає", — сказав чиновник країни-члена G20 в Азії.

Нагадаємо, що росія вирішила не чекати, поки її виженуть із Ради Європи і пішла "з власної волі".

Крім того, стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена готує санкції щодо більшості членів державної думи росії в рамках посилення заходів проти Москви.