Африканська країна випустила свою марку з "російським військовим кораблем": вийшло жорсткіше, ніж в "Укрпошти"

Читать на русском
Автор
4049
На марці ефектно обіграли прапори України та рф
На марці ефектно обіграли прапори України та рф

Пропонується два варіанти на вибір

Популярність української поштової марки із пущеним на дно російським флагманом "Москва" не дає спокою поштам інших країн. Так, флешмоб із виготовленням подібної філателії вирішили підтримати у західній Африці. Марка "Палаюча "Москва" вийшла друком на території Республіки Нігер.

Новину про таку підтримку з боку африканської країни повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко. Як повідомляє "Телеграф", нігерську марку можна придбати навіть українцям на спецсервісі для філателістів.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Марка представлена у двох варіантах. Одна з карток містить відразу чотири варіанти зображення — поділена на дві частини "Москва" у пожежах кольору російського триколору, і береговий ракетний комплекс "Нептун" разом із військовослужбовцем на острові Зміїний. Дві останні марки, до речі, виконані на тлі українського прапора.

Марка Палаюча Москва з Нігеру
Марка "Палаюча "Москва" з Нігеру

Друга ж картка пропонує лише одну марку, але сама по собі ідея оформлення є сміливішою, ніж в українському варіанті.

На листівці зображено військовослужбовця, якому прималювали хмаринку з текстом. У ній міститься дослівна цитата одного з прикордонників зі Зміїного, котрий задав кораблю курс. Втім, повністю цензура її все одно не пропустила, тому на матюкливому слові знаходиться зірочка.

Марка Палаюча Москва з Нігеру
Марка "Палаюча "Москва" з Нігеру

Бажаючим мати такий предмет у своїй колекції доведеться розщедритися на 200-300 гривень — залежно від того, чи потрапите ви на покупку марки за акцією.

Це не перша іноземна марка, пов’язана з Україною в період війни. Раніше ми розповідали про те, як у Польщі надрукували філателію із зображенням Володимира Зеленського. До слова, її розкупили за лічені години.

Також "Телеграф" писав про те, чому, на думку філателіста марка з російським військовим кораблем набула такої популярності.