НАТО на саміті надасть росії нового статусу: що відомо

Читать на русском
Автор
7438
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг

НАТО хоче визнати росію загрозою колективній безпеці

Під час саміту НАТО, на якому планується винесення історично рішення, котре торкнеться й України, затвердять нову стратегічну концепцію в рамках якої росія наступні 10 років офіційно буде визнана загрозою колективній безпеці. захід планують провести у Мадриді 28-30 червня.

Про це у понеділок, 27 червня, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг під час чергової пресконференції. За його словами, новий документ не змінить оборонної стратегії альянсу.

"Лідери затвердять нову стратегічну концепцію, яка відобразить сучасну ситуацію в області безпеки… В ній Росія буде названа як одна з найістотніших загроз нашій безпеці", — пояснив генсек.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у НАТО дали невтішний прогноз щодо війни України з росією, а також пояснили, чим саме альянс планує допомогти у боротьбі з агресором.

Також варто нагадати, як генеральний секретар НАТО зробив кілька важливих заяв щодо війни в Україні. Зокрема, Єнс Столтенберг пояснив, яким чином країни альянсу допомагатимуть Києву у протистоянні агресору.