"Передати трон Вільяму": стали відомі останні слова Єлизавети II перед смертю

Читати російською
Автор

Британська королева озвучила прохання до сина, але нинішній король, схоже, не поспішає виконувати волю матері

Королева Великобританії Єлизавета II, яка померла 8 вересня в замку в Балморалі в Шотландії, та таємно підтримувала Україну, до останніх днів залишалася в здоровому глузді і повній пам’яті.

Про це говорять численні інсайдери з-поміж людей, що знаходилися біля Її Величності, пишуть британські ЗМІ.

Також повідомляється, що перед смертю королева навіть встигла дати деякі розпорядження спадкоємцю престолу – Чарльзу, і ці слова Єлизавети ІІ стосувалися принца Вільяма.

За словами інсайдерів, монарх хотіла, щоб Чарльз передав владу старшому синові після свого 80-річчя (у листопаді спадкоємцю королеви виповниться 74 роки).

Причина – у тому, що Вільям молодий, сповнений енергії щодо необхідних країні перетворень, до того ж користується любов’ю і довірою підданих.

Втім, принц Чарльз (Карл III), схоже, не має наміру виконувати останню волю матері. Він нібито заявив цими днями, що залишиться на троні до кінця своїх днів.

А оскільки в династії Віндзорів практично всі люди — довгожителі, то Вільяму, цілком можливо, доведеться чекати корони ще років 20. Що дуже не подобається його "фанатам", які вважають, що син набагато гідніше бути королем, ніж його батько, "заплямувавший" себе перипетіями сімейного життя з принцесою Діаною.

Наскільки подібні твердження відповідають дійсності, поки що не відомо – принаймні до офіційного похорону Єлизавети II.

Нагадаємо, згідно з традиціями Сполученого Королівства, королеву поховають у меморіальній каплиці короля Георга VI разом із останками батьків та сестри. Водночас, за даними з інших джерел, не виключено, що для королеви та її чоловіка принца Філіпа буде збудовано спеціальний мавзолей у тій же меморіальній каплиці. Його у квітні 2021 року поховали у Віндзорському замку, у каплиці Святого Георгія, де є королівський склеп. Принц прожив 99 років.