У Китаї сильна пожежа на фабриці: загинули десятки людей (фото та відео)

Читать на русском
Автор
731
Вогняну стихію намагалися втихомирити кілька годин
Вогняну стихію намагалися втихомирити кілька годин. Фото Колаж "Телеграфу"

Будинок спалахнув як сірник за лічені хвилини

У ніч із 21 на 22 листопада у місті Аньян (Китай) сталася сильна пожежа на одній із місцевих фабрик. Вогонь охопив будівель у таких масштабах, що з ним боролося понад дві сотні рятувальників. На жаль, вогненна стихія, що останнім часом вирує не лише на території росії, забрала життя 38 людей.

Подробиці трагедії повідомляють Reuters та Marketbeat, передає "Телеграф". Варто зазначити, що постраждалою компанією стала Kaixinda Trading Co Ltd, чия будівля розташовувалася в "зоні високих технологій" — районі Веньфен.

Пожежу вдалося локалізувати лише до 20.00 за місцевим часом (близько 14.00 за Києвом), ще три години знадобилося на остаточну ліквідацію.

Аньян Китай карта
Місто Аньян на карті
Пожежа у Китаї 21.11.2022
Такий вид на пожежу відкривався ввечері

Вже вранці 22 листопада місцева влада повідомила, що кількість загиблих досягла 38 осіб. Усі вони були працівниками фабрики, яка постраждала від вогню. Ще двоє їхніх колег змогли вижити, але отримали травми різної тяжкості.

Пожежа у Китаї 21.11.2022
Будівля спалахнула дуже швидко
Пожежа у Китаї 21.11.2022
Так будинок виглядав після ліквідації займання

Пожежа була настільки сильною, тому що фабрика займалася виробництвом хімічних речовин, а також іншої промислової продукції, у тому числі спеціалізованих хімікатів. Конкретної причини займання поки що не повідомляється. Однак у Китаї подібні випадки — не рідкість, на що впливають погані умови зберігання горючих матеріалів, відсутність протипожежного обладнання та безліч закритих виходів у будинках.

Раніше "Телеграф" розповідав про масштабне загоряння під Петербургом, якому, за словами очевидців, передувала потужна "бавовна". Повідомлялося, що горить один із газопроводів. Росіяни ж стверджували про загоряння АЗС.

Також ми писали про черговий теракт у Стамбулі, що спричинив серйозну пожежу посеред вулиці.