У посольстві України в Мадриді розповіли, що було у посилці, яка вибухнула

Читать на русском
Автор
4461
Посилка
Посилка. Фото Посольство

Посилка одразу викликала підозри, оскільки на ній не було зворотної адреси

Біля посольства України в Мадриді стався вибух. Один зі співробітників дипвідомства відкрив "пошту", в якій знаходився невеликий вибуховий пристрій.

Стало відомо, що посилку було відправлено особисто на ім’я посла України в Іспанії Сергія Погорельцева. Йдеться про пакет, розмір якого значно більший, ніж лист із документами. Конверт викликав підозри у секретаря посла, оскільки на ньому не було зворотної адреси та він був не схожим на пошту, яка зазвичай надходить на адресу дипломатів. Про це повідомляє видання "Європейська правда", посилаючись на слова Погорельцева.

Посилку було передано секретарем коменданту, який є відповідальним, у тому числі за охорону посольства.

"У пакеті виявилася коробка, тож у коменданта з’явилися підозри та він сам — щоб нікого не було поруч — вийшов із цією "поштою" у двір перед тим, як її відкрити. А як тільки відкрив, почув, що там щось клацнуло", моментально її відкинув, і вже тоді почув вибух", – розповів Сергій Погорельцев.

Посол України в Мадриді також зазначив, що комендант отримав внаслідок вибуху травми рук і "щось на кшталт контузії". І, попри те, що у посилці знаходився невеликий вибуховий пристрій, наслідки могли бути значно серйознішими.

"Я раніше хочу відзначити співробітників посольства, бо якби не їхні професійні дії, наслідки були б набагато серйознішими", — сказав посол.

Сергій Погорельцев не став робити пропозицій щодо того, хто міг бути відправником цієї посилки. Водночас він запевнив, що іспанська влада обіцяє докласти всіх зусиль, щоб встановити відправника.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що чеські друзі України запропонували "Згасити посольство росії в Празі" після масованих обстрілів нашої країни з боку рф.