У закривавлених посилках для українських посольств були очі тварин - подробиці МЗС

Читать на русском
Автор
3226
Посольство України в Іспанії
Посольство України в Іспанії

Пакети були просякнуті рідиною червоного кольору та мали характерний запах

Після терактів із посилками з вибуховими пристроями в Іспанії, українські посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, а також консульство у Брно та генеральні консульства в Неаполі та Кракові отримали "криваві" посилки

У пакетах, що надійшли до посольств, були очі тварин. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у своєму Facebook.

"Самі пакети були просякнуті рідиною характерного кольору і мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", — сказав Ніколенко.

Крім того, він підкреслив, що вандалізму піддався вхід у квартиру посла у Ватикані, а посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке через деякий час підтвердилося.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба своєю чергою висловив думку щодо "пошти", яку почали отримувати посольства.

"Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств та консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України", — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що низка терактів в Іспанії розпочалася 30 листопада. Тоді до посольства України в Мадриді прийшла підозріла посилка. Вона була відправлена на ім'я посла України в Іспанії Сергія Погорельцева. Конверт спробував відкрити комендант дипвідомства, але раптом почув, у ньому щось клацнуло. Він відкинув посилку, після чого стався вибух.

1 грудня конверти з вибуховою речовиною всередині отримали кілька держустанов Іспанії. Того ж дня аналогічну пошту серед кореспонденції компанії Instalaza.