Вибух у посольстві України у Мадриді: посилки з бомбами прийшли вже міністрам Іспанії

Читать на русском
Автор
1142
Поліція вже займається розслідуванням непростої ситуації Новина оновлена 01 грудня 2022, 12:57
Поліція вже займається розслідуванням непростої ситуації. Фото Колаж "Телеграфу"

Іспанія, ймовірно, розплачується за те, що з початку російського вторгнення підтримує Україну

У четвер, 1 грудня, одразу кілька державних установ Іспанії отримали посилки з вибуховою речовиною. Це сталося наступного дня після теракту в посольстві України в цій країні, внаслідок якого постраждав представник дипмісії.

Про цілі відправників посилок докладніше повідомляє іспанське видання El Mundo. Варто зазначити, що одним із "адресатів" невідомих став і прем’єр Педро Санчес.

Також небезпечна "пошта" була доставлена до Міноборони Іспанії та авіабази Торрехон-де-Ардос. До речі, співробітники останньої регулярно постачають українських військовослужбовців розвідданими, які використовуються на війні проти росії.

Окрім як у представників іспанського уряду та авіабази, листи з вибухівкою були виявлені серед кореспонденції компанії Instalaza, котра розробляє та виробляє зброю, яку застосовує ЗСУ проти російських окупантів.

Вибух в Іспанії
Посилання, яке виявили біля посольства України в Іспанії

У Міністерстві внутрішніх справ країни зазначають, що перехоплення небезпечного відправлення на ім’я прем’єра Іспанії Педро Санчеса відбулося ще 24 листопада. Представники Міноборони, а також співробітники авіабази, отримали свої посилки вранці 1 грудня.

Наразі авіабаза Торрехон-де-Ардос у Мадриді патрулюється бійцями Національної гвардії, а також Нацполіції. Правоохоронці впевнені, що всі посилки пов’язані між собою. Продовжується розслідування, всі сили кинуті знайти на те, щоб знайти відправника. Також існує ймовірність того, що подібна кореспонденція може перебувати в різних закладах по всій країні.

Зазначимо, що Іспанія регулярно допомагає Україні озброєнням — лише у жовтні стало відомо про постачання систем Hawk, спрямованих на зміцнення системи протиповітряної оборони нашої країни.

Також нагадаємо, що Іспанія є однією з країн-членів НАТО, вона перебуває в Альянсі з 1982 року. Чи залучатимуться до розслідування теракту іноземні експерти, поки не повідомляється. Втім, виходячи з позиції західних країн щодо вибуху ракети на території Польщі, особливого резонансу чекати не доводиться.