Глава ЦРУ пояснив, хто відмовив путіна від ядерних погроз

Читать на русском
Автор
4711
Вільям Бернс прокоментував ядерний шантаж росії
Вільям Бернс прокоментував ядерний шантаж росії. Фото ЦРУ

Путін піддається впливу Китаю та Індії у сфері ядерної безпеки

Нещодавно стало відомо про те, що до кінця 2022 року росія планує поставити на бойове чергування дві ядерні ракети. Однак у ЦРУ вважають, що брязкання зброєю має лише одну мету — залякати світ та Україну. Але завдяки зусиллям США, Китаю та Індії путін поки що відмовився від цієї шаленої ідеї.

Про це в інтерв’ю PBS розповів директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс, передає "Європейська правда".

За його словами, у ЦРУ не бачать ознак того, що росія справді готується застосувати тактичну ядерну зброю. Ймовірно, всі розмови та дії навколо цієї теми мають лише одну мету — залякати світ.

"Я думаю, що брязкання зброєю має на меті залякати. Сьогодні ми не бачимо чітких доказів планів застосування тактичної ядерної зброї", — сказав Бернс.

Він наголосив, що США цілком чітко і однозначно дали зрозуміти росії про серйозні наслідки після такого кроку. Крім того, стурбованість Сі Цзіньпіна та прем’єр-міністра Індії також вплинула на росіян, упевнений глава ЦРУ.

Також ми розповідали про те, чи росія нарощує ядерний потенціал. Нині на озброєнні старни-агресора близько 90% боєголовок світу.