КНДР вторглась до Південної Кореї - довелось піднімати бойову авіацію: що відомо про загострення

Читать на русском
Автор
4847
Ілюстративне фото: військовий аеродром із винищувачами Новина оновлена 26 грудня 2022, 12:42
Ілюстративне фото: військовий аеродром із винищувачами. Фото en.yna.co.kr

Подібна ситуація відбувалася й пʼять років тому, однак зараз один із дронів літав не над прикордонною територією, а над Сеулом

У понеділок, 26 грудня, вранці у повітряному просторі Південної Кореї військові зафіксували безпілотники з КНДР. На перехоплення оперативно підняли винищувачі та ударні вертольоти.

Як повідомляє видання Yonhap, дрони перетнули демаркаційну лінію, котра розділяє дві Кореї. Після чого їх помітили у районах Кімпо, над островом Ганхва і Паджу, що в подальшому призвело до тимчасового призупинення роботи одного з найбільших авіахабів світу — сеульського аеропорту "Інхчон".

У відповідь Сеул направив винищувачі та ударні вертольоти, які отримали завдання позбутися цих безпілотників.

Пізніше стало відомо, що один зі південнокорейських винищувачів розбився у прикордонній провінції Канвондо, однак обидва пілоти врятувалися.

Інформацію щодо вторгнення безпілотників КНДР вже встигли прокоментувати й у пресцентрі Міноборони. Так, військові Республіки Корея відчувають труднощі зі знищенням дронів, адже ті постійно змінюють траєкторію та висоту польоту, а також підлітають близько до районів із цивільним населенням.

Нагадаємо, що 2014 і 2017 років Південна Корея вдарила на сполох через загрози безпеці, коли було виявлено операції північнокорейських безпілотних літальних апаратів на південь від кордонів. Водночас останнє порушення та перетин повітряного простору знову спровокували появу сильного напруження після того, як Північ випустила дві балістичні ракети малої дальності та дві балістичні ракети середньої дальності кількома днями раніше. Тепер ситуація повторилася.

Варто зазначити, що робота безпілотників КНДР викликає дедалі більше занепокоєнь щодо безпеки в Сеулі, адже вони можуть використовуватися для шпигунських операцій, а також для ймовірних нападів на Південну Корею.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як КНДР пригрозила Південній Кореї та США застосуванням ядерної зброї за умови, що ті не зупинять спільні військові навчання біля її кордонів.