Смерть терориста: у Сомалі ліквідовано місцевого ватажка ІДІЛ

Читать на русском
Автор
589
Військові США в Африці
Військові США в Африці

Вбитий бойовик координував розширення діяльності організації на Африканському континенті

Президент Сполучених Штатів Джо Байден, який оголосив напередодні про передачу Україні десятків танків Abrams, днями віддав ще одне важливе розпорядження: провести в Сомалі контртерористичну операцію.

Про це пише The New York Times.

У ході цієї операції американські військові ліквідували ватажка "Ісламської держави" Білала аль-Судані, який був ключовим діячем та куратором глобальної мережі ІДІЛ.

"Минулої ночі за наказом президента американські військові провели операцію на півночі Сомалі, в результаті якої було ліквідовано Білала аль-Судані, ключового діяча, а також координатора глобальної мережі ІДІЛ", — пише видання.

Окрім цього, знищено 10 членів терористичного угруповання. Причому спочатку планувалося захопити бойовиків, але вони чинили опір і були вбиті.

За даними американської розвідки, аль-Судані координував розширення діяльності "Ісламської держави" на Африканському континенті, а також фінансував філії угруповання по всьому світу.

Нагадаємо, що законодавство США передбачає, що до осіб та держав, які набувають статусу терористів, можуть бути застосовані будь-які заходи впливу, аж до повного їх знищення. Тому зараз величезні зусилля українських дипломатів та керівництва держави спрямовані на те, щоб переконати американських союзників визнати росію державою-терористом з усіма випливаючими з цього кроку наслідками.