Ще одна поразка путіна: парламент Фінляндії проголосував щодо вступу до НАТО

Читать на русском
Автор
5164
Фінляндія проголосувала за вступ до НАТО
Фінляндія проголосувала за вступ до НАТО. Фото Колаж "Телеграфу"

Від голосування втримався лише один депутат

Парламент Фінляндії підтримав законопроект про членство своєї країни в НАТО. Тотальна більшість депутатів проголосували за цю ініціативу

Після відкриття засідання 28 лютого проект було винесено на голосування, яке відбулося 1 березня. Про це повідомляє HS.

Зазначається, що "за" було 184 голоси. Лише один депутат вважав за краще утриматися від голосування. Ще сім були відсутні під час голосування у парламенті.

За вступ до НАТО вперше проголосували у парламенті Фінляндії у травні минулого року, коли вісім депутатів виступили проти членства, а підтримали 188. На той момент троє депутатів були відсутні.

Фото — HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIPU ТА SAARA MANSIKKAMÄKI/HS

Як відомо, однією з головних претензій путіна до Заходу та України був нібито страх розширення блоку НАТО на схід. Однак вторгнення росії в Україну підштовхнуло Фінляндію та Швецію і НАТО до рішення приєднатися до Північноатлантичного альянсу.

Військовий блогер Сергій Місюра прокоментував голосування, зазначивши, що відбувається все так, як "хотів" путін.

"184 із 200. Парламент Фінляндії проголосував за вступ до НАТО! Все як хотів х**ло, щоб кордони НАТО не розширилися до боліт", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Швеція та Фінляндія офіційно подали заявки на вступ до НАТО у травні 2022 року. Наприкінці січня глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що парламент не підтримує заявку Швеції, водночас Анкара більш позитивно ставиться до вступу Фінляндії до НАТО.