Ляпас для росії: Данія розгорнула в аеропорту заступника міністра рф

Читать на русском
Автор
4183
паспорт громадянина рф
паспорт громадянина рф. Фото dn.gov.ua

Російський чиновник їхав на конференцію ВООЗ

Данія не пустила до країни заступника міністра охорони здоров'я Росії Олега Салагая. Чиновника розгорнули в аеропорту Копенгагена.

Заступник міністра росії прямував на конференцію Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Подробиці інциденту повідомило видання Politico.

Конференція ВООЗ триває у Копенгагені з 12 по 14 вересня. Вона має статус регіональної зустрічі, і проводиться за темою "застосування поведінкових та культурних знань для охорони здоров'я".

"Статс-секретар, заступник міністра охорони здоров'я О. Салагай мав відвідати цей захід. Однак в аеропорту "Каструп" йому було відмовлено у в'їзді до Данії", — заявило посольство росії в Данії. У відомстві засудили рішення датських прикордонників та наполягають на вибаченні від влади Данії.

Відмова нібито сталася на фоні суперечки між Данією та росією щодо кількості посадових осіб, які працюють у посольствах обох держав. За даними місцевих ЗМІ, у Міністерстві закордонних справ Данії розпочали розслідування інциденту.

Нагадаємо, МЗС Данії 1 вересня вимагало від посла росії Володимира Барбіна скоротити штат. Кількість дипломатів та персоналу має відповідати числу співробітників датського посольства у москві. Дедлайн зі звільнення персоналу – 29 вересня.

Раніше Телеграф писав, що відомого російського футболіста В'ячеслава Караваєва не пустили до Чехії. Спортсмен на собі відчув ставлення європейців до громадян країни-агресора.