ХАМАС знову масово атакує Ізраїль ракетами: подробиці (відео)

Читать на русском
Автор
8716
ХАМАС знову масово атакує Ізраїль ракетами: подробиці (відео)

Сторони продовжують обмінюватися ударами

Протистояння Ізраїлю та ХАМАС продовжується і у відповідь на знищення "Палестинської вежі" в Секторі Газа бойовики розпочали новий масований ракетний обстріл.

Як повідомляє Times of Israel, ізраїльська авіація завдала серії ударів по Газі і знищила одну з центральних багатоповерхових будівель, в якій, як вважалося, була одна з баз бойовиків.

При цьому палестинські ЗМІ повідомляють, що удару було завдано по будинку Ях’ї Сінвара — одного з ватажків ХАМАСу. Ізраїльські джерела цієї інформації не підтверджували.

Після цього бойовики здійснили запуск великої кількості ракет у бік прилеглих ізраїльських міст. Сигнали повітряної тривоги пролунали щонайменше у 15 населених пунктах, а над Тель-Авівом чули вибухи.

При цьому в мережі також з’явилися відеозаписи, які підтверджують, що в Тель-Авіві є прильоти, оскільки на одному з них чітко видно пожежу. Даних про руйнування та постраждалих поки що не надходило.

Як відомо, атака ХАМАС розпочалася вранці 7 жовтня із прориву загороджень на кордоні Сектору Газа. Після цього легкоозброєні бойовики на автомобілях, мопедах і навіть дельтапланах здійснили наліт на довколишні села та міста та захопили в полон багато мирних жителів, серед яких переважно жінки та діти.

За попередніми даними, загинуло понад 150 людей, понад 1100 отримали поранення. Цифра включає як мирних жителів, так і бойовиків ХАМАСа. Війська Ізраїлю увійшли до всіх раніше захоплених районів і продовжують їх зачистку від терористів.

Сектор Гази був повністю знеструмлений, оскільки вся електрика туди постачалася з Ізраїлю.

У відповідь на атаку прем’єр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що країна вступила в активну фазу війни, а в армію почався активний заклик резервістів.