Активісти Black Lives Matter підтримали ХАМАС у війні з Ізраїлем

Читать на русском
Автор
1256
війна в Ізраїлі
війна в Ізраїлі. Фото Соцмережі

В організації провели паралель із пригніченням чорношкірих

Громадський рух Black Lives Matter Grassroots підтримав "опір у Палестині" після смертоносної терористичної атаки на Ізраїль з боку ХАМАСу. Активісти висловили солідарність палестинцям та заявили, що вони 75 років борються за незалежність.

Про це повідомляє Foxnews. Замість того, щоб висловити співчуття більш ніж 1000 ізраїльтян, убитих палестинськими терористами, рух Black Lives Matter Grassroots виступив із заявою на підтримку ХАМАС, де сказано: "Ми маємо непохитно стояти на боці пригноблених".

Крім того, у заяві йдеться, що палестинці "десятиліттями зазнавали росову сегрегацію і насильство, їх опір не можна засуджувати, а слід розуміти, як відчайдушний акт самооборони " .

Заява BLM Grassroots була зроблена незадовго до того, як ізраїльські військові підтвердили, що знайшли останки 40 ізраїльських немовлят, вбитих ХАМАСом у місцевому ізраїльському селі. Деяких з немовлят знайшли знеголовленими.

У Black Lives Matter Grassroots заявили, що палестинців пригнічує Ізраїль так само, як чорношкірих людей раніше пригнічували в Америці.

Довідка

Black Lives Matter — це громадський рух, активісти якого привертають увагу до соціальної несправедливості по відношенню до чорношкірих, а також до громадських інститутів та законів, спрямованих на закріплення несправедливості, що склалася. Рух бореться з расизмом за допомогою участі у політиці, кампаніях із написання листів та ненасильницьких протестних акцій.

Black Lives Matter розпочало своє існування влітку 2013-го в онлайн-форматі. Вони використовували хештег #BlackLivesMatter у соціальних медіа. Рух започаткували троє афроамериканських активісток — Патрісс Каллорс, Алісія Гарза та Айо Тометі. Це сталося після виправдання Джорджа Циммермана, який у лютому 2012 року вбив афроамериканського підлітка. Це рішення суду викликало загальнонаціональні протести.

Раніше "Телеграф" повідомив, що армія Ізраїлю ліквідувала у Секторі Газа двох високопосадовців ХАМАС. За твердженнями, вони загинули внаслідок авіаударів.