Війна ХАМАС та Ізраїлю вигідна путіну: Шендерович нагадав про важливу історичну деталь

Читать на русском
Автор
Ясір Арафат та Євген Примаков
Ясір Арафат та Євген Примаков

Публіцист нагадав, як СРСР готував палестинських бойовиків

Війна між Ізраїлем та ХАМАС дуже вигідна росії, оскільки це дозволяє переключити увагу світового суспільства з України.

Як розповів російський та ізраїльський публіцист Віктор Шендерович на каналі Ходорковський Live, до організації нападу явно доклала руку росія, а Іран їй допомагав.

"Один із захоплених командирів ХАМАС дав свідчення, що це (напад на Ізраїль) рік готувався. Це збігається з торішнім вересневим візитом голови ХАМАС до Москви", — сказав він.

Шендерович звернув увагу на те, що ступінь організації атаки був не палестинський, а причетні до неї бойовики були добре підготовлені. При цьому він нагадав, що колишній глава російського МЗС, а згодом глава уряду Євген Примаков "з долоні годував" лідера палестинського національного руху Ясіра Арафата.

Публіцист також додав, що сьогоднішня росія є союзником Ірану та союзником ХАМАС.

"І у в’язницях сидять мирні мусульмани, Хізб ут-Тахрір, сидять у в’язницях Свідки Єгови, а ХАМАС у нас легітимний партнер. І таліби", — додав він.

Шендерович додав, що він, напевно, не знає, брала участь у підготовці тільки росія, тільки Іран чи вони обидва, але очевидно, що без них там не обійшлося.

"Сьогоднішня росія – вона спадкоємиця примаковського Радянського Союзу. Тих, хто цей гнійник споруджував щосили. Це цілком раціонально було, що за радянських часів, що зараз. Звичайно, це на користь путіну, бо з України увага перейшла на Ізраїль. І у цій каламутній воді він дуже вміло ловить свою рибу", — додав він.

Як повідомлялося раніше, армія Ізраїлю ліквідувала в Секторі Газа двох високопосадовців ХАМАС. За твердженнями, вони загинули внаслідок авіаударів.

На цьому тлі у ХАМАС закликають арабський та мусульманський світ до "загальної мобілізації". Вони хочуть, щоб усі побачили підтримку палестинців.