"Фундаментальна умова": у Європі заговорили про створення власної армії

Читать на русском
Автор
1252
Антоніо Таяні
Антоніо Таяні. Фото Відкриті джерела

Італійський міністр пропонує змінити структуру керівництва ЄС

Європейський Союз повинен сформувати власну об’єднану армію. Вона могла б зіграти роль у підтриманні миру та запобіганні конфліктам.

Про це в інтерв'ю італійській газеті La Stampa заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Він зазначив, тісніша європейська співпраця в оборонній сфері є пріоритетом для партії Forza Italia, яку він очолює.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це фундаментальна передумова для того, щоб мати можливість мати ефективну європейську зовнішню політику", — сказав міністр.

На думку Таяні, у світі з такими потужними гравцями, як Сполучені Штати, Китай, Індія, Росія, з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону, громадяни Італії, Німеччини, Франції чи Словенії можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським Союзом. Він підкреслив, що 27 країн ЄС повинні оптимізувати своє керівництво та мати єдине президентство, а не нинішню структуру, коли є президент Європейської ради та президент Європейської комісії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що військово-повітряні сили Північноатлантичного альянсу (НАТО) понад 300 разів реагували на наближення військових літаків РФ до повітряного простору Альянсу. Подібні інциденти найчастіше фіксувалися над Балтійським морем.