Є майже на кожній кухні: названо популярні продукти, що погіршують зір

Читать на русском
Автор
2356
Макарони входять у цей перелік
Макарони входять у цей перелік. Фото shutterstock.com

Вчені з'ясували, що на зір має негативний вплив і білих хліб

Продукти, що є на кожній кухні можуть призвести до втрати зору, на це вказують результати дослідження з університету в Баффало. Вчені з'ясували, що саме є основною причиною погіршення зору у літніх людей та чому дієта суттєво позначається на роботі очей.

За даними дослідження, учасники експерименту, що вживали їжу з високим вмістом смаженого, рафінованих зерен та молочних продуктів з високим вмістом жиру, мали в три рази більше шансів розвитку різноманітних захворювань, які пошкоджують сітківку ока та впливають на центральний зір людини.

За словами доктора Браяна Вахлера, медичного оглядача All About Vision, офтальмолога та зірки Tik-Tok, вживання простих вуглеводів, що містяться у білому хлібі та макаронних виробах, було пов’язане з високим шансом розвитку старіння та неприємним станом, що знижує здатність чітко бачити деталі.

Лікар наголосив: "Ці типи вуглеводів засвоюються надто швидко, що спричиняє стрибок рівня цукру у крові, це і є основною причиною втрати зору у літніх людей". Щоб уникнути ризику для зору, доктор Вахлер порадив замінити білий хліб і макарони на цільнозернові.

Додається, що рання AMD протікає безсимптомно, а це означає, що люди часто не знають про свою хворобу. Саме тому лікарі наполегливо радять періодично проводити профілактичну діагностику та відвідувати лікаря на предмет вікових захворювань.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які продукти вже зараз слід закупити на зиму, щоб у холодний період організму не бракувало необхідних вітамінів.