"Штормити" буде майже тиждень: на Землю насувається потужна магнітна буря

Читать на русском
Автор
53862
Три дні поспіль на Землі будуть "червоні" магнітні бурі
Три дні поспіль на Землі будуть "червоні" магнітні бурі. Фото Wikipedia

З'явились зміни в графіку магнітних бурь

До кінця квітня залишалося менше двох тижнів, і за цей час Землю кілька разів накриють потужні магнітні бурі. При цьому одна з них затягнеться майже на тиждень.

Найближче магнітне збурення мало б відбутись 18 квітня, однак у графіку відбулись зміни, повідомляє Tesis.xras.

22 квітня Землю накриє відчутна електромагнітна хвиля 4-го класу потужності ("помаранчева"), а через три дні штилю на планету обрушиться серйозна магнітна буря, яка триватиме з 26-го до 1 травня включно. Її потужність спадатиме з червоного рівня до помаранчевого і знову зростатиме.

Наступне електромагнітне збурення прогнозується вже 7 травня, після чого послідує тиждень штилю.

Магнітні бурі — це потужні спалахи на Сонці, які утворюються внаслідок напруженості магнітного поля світила. Коли хвилю вибуху досягає землі, то вона взаємодіє з магнітним полем Землі і призводить до різноманітних явищ: полярні сяйва, відключень радіозв’язку, збоїв у роботі супутників і у електромережі. Тому лікарі рекомендують слідкувати за станом свого здоров'я і дотримуватись правил уникнення негативного впливу магнітних бурь на людину.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про парад планет з чотирьох "сусідок": Меркурій, Уран, Венера та Марс вишикуються в рядок.