Астросиноптики оновили графік магнітних бурь: коли на Землю обрушиться новий шторм з космосу

Читать на русском
Автор
14430
Найближчими днями магнітних бур не передбачається
Найближчими днями магнітних бур не передбачається. Фото meteoprog.ua

Працівники сонячних лабораторій впевнені, що українці зможуть трошки відпочити від магнітних бур

Сонячна активність на кінець квітня зменшилась, тому в останні дні місяця астросиноптики не передбачають на Землі магнітних бур, окрім однієї дати.

За даними Gismeteo, тільки у п'ятницю рано вранці, 28 квітня, очікується слабка магнітна буря силою у 5 балів.

Водночас працівники лабораторії Tesis.xras запевняють, що через два дні магнітосфера Землі справді буде збудженою, але слід чекати всього лише невелике збурення силою у 4 бали.

Після 28 квітня на Землі встановиться "штиль" і можна трохи розслабитись перед наступною магнітною бурею. За графіком, через двадцять днів з гаком очікується новий геомагнітний шторм, який триватиме 21 і 22 травня. Його потужність максимально сягне 8 балів, що вважається дуже сильною магнітною бурею, а наступного дня — впаде до 5-ти і перетвориться на слабку бурю.

Слід сказати, що магнітні бурі — це потужні спалахи на Сонці, радіація яких "вилітає" у космос. Вони утворюються тоді, коли лінії магнітного поля світила стають напруженими і ламаються, викликаючи потужність вибухи сонячної енергії. Тому лікарі рекомендують в такі дні стежити за станом свого здоров'я і не нехтувати правилами захисту від магнітних бур.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" писав, що вченим з NASA вдалось зафіксувати на Сонці торнадо. Чи принесе воно з собою небезпеку магнітному полю Землі, відповідають працівники обсерваторії.