Серпень завершується: чи чекати українцям магнітні бурі наприкінці місяця

Читать на русском
Автор
31146
Сонце
Сонце. Фото ukr.net

Сонячні лабораторії оприлюднили оновлені графіки

Вже який раз поспіль Сонце готує геомагнітні подарунки для нашої планети й все дарма, бо кожний викид корональної маси, наприклад з плями чи магнітної нитки, проносяться повз Землю.

Як повідомляє сайт Spaceweather, вчені припустились помилки — уламки від вибуху магнітної нитки на Сонці все-таки не вдарять по Землі, як це було прогнозовано 27 серпня. Тоді магнітна буря сягала б 5-бальної потужності, тобто вона була бслабка.

Тим часом фахівці з Meteofor прогнозують, що протягом 25-27 серпня на Землі відбудеться лише невелике магнітне збурення від 1 до 2 балів силою. Мінімальне геомагнітне коливання відбудеться у суботу, з 3:00 до 21:00.

Водночас вчені з сонячної лабораторії Tesis.xras публікують графік геомагнітних штормів наприкінці серпня та на початку вересня.

Останні дні, 26-31 серпня, не принесуть землянам головні болі. Магнітосфера нашої планети знаходитиметься у стану спокою.

А у першому місяці осені, а саме 14 вересня, відбудеться невелике магнітне збурення 4 балів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про дослідження вчених щодо того, чи впливає сонячна активність на погоду на прикладі Нептуна. Фахівці робили знімки планети протягом 28 років.