Жодних політичних конфліктів: Ангела Меркель розповіла, чим займеться на пенсії

Читать на русском
Автор
Від політиків Люксембургу Меркель отримала прізвисько "машина компромісів"
Від політиків Люксембургу Меркель отримала прізвисько "машина компромісів". Фото The Associated Press

Після 16 років на політичній арені екс-канцлер просто хоче відпочити

З відходом Ангели Меркель з посади німецького канцлера в Європі закінчується ціла політична епоха. Сама ж Меркель поки що хоче максимально віддалитися від дипломатії та політики.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Deutsche Welle.

За словами ексканцлерки, вона знає, що деякі колеги (наприклад, прем’єр-міністр Люксембургу — ред.) жартома називали її "машиною компромісів". Меркель каже, що при цьому вони ніколи не забували про те, що вона насамперед людина.

"Але я завжди намагалася досягти компромісів, навіть якщо це вимагало багато часу", — наголосила вона.

Про плани на майбутнє — далеке і найближче — Ангела Меркель говорить не дуже багато. Втім, уже відомо точно: політикою ексканцлерка Німеччини займатись більше не планує.

"Я не вирішуватиму політичні конфлікти, роблю і так це вже багато років — 16 років, як федеральний канцлер", — нагадала Меркель.

Поки що вона ще не визначилася з конкретним заняттям на час пенсії. За її словами, поки що у планах відпочинок, а вже потім — ухвалення рішень про майбутнє заняття.

Нагадаємо, деякі російські політики вже відзначилися абсурдними заявами щодо Меркель. Як інформував "Телеграф", скандально відомий Володимир Жириновський пропонував екс-канцлеру переїхати до РФ після виходу на пенсію.