ЄС готує новий пакет санкцій проти росії: зачепить нафту та банки

Читать на русском
Автор
909
Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн
Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Фото twitter.com/vonderleyen

Санкції працюють, але їх замало, щоб зупинити агресора.

У п’ятницю, 22 квітня, на 58-й день повномасштабної агресії рф в Україні стало відомо, що Європейський Союз має намір запровадити шостий пакет санкцій проти росії.

Про це повідомляє Politico із посиланням на неназваних дипломатів.

Новий пакет санкцій може містити "певну заборону" на імпорт російської нафти, а також відключення нових російських банків від SWIFT. Джерело зазначає, що заходи проти імпорту нафти варіюватимуться залежно від сорту нафти та способу її доставки – морським шляхом або трубопроводом. У ЄС хочуть запровадити перехідний період, щоб країни встигли підготуватися до будь-якої форми заборони імпорту нафти з рф.

Один із неназваних дипломатів заявив, що шостий пакет санкцій ЄС проти росії варто очікувати наступної п’ятниці, 29 квітня.

"Інші співрозмовники налаштовані обережніше: вони зазначають, що жодних рішень щодо часу розгляду пакета в Єврокомісії поки не приймали. Джерела вважають, що на початку наступного тижня можна очікувати на якусь ініціативу щодо санкцій", — пише Politico.

Нагадаємо, що про підготовку шостого пакету санкцій ЄС проти росії стало відомо ще 17 квітня. У Євросоюзі готові прийняти рішення щодо нафтового ембарго для рф, проте чекають на результати президентських виборів у Франції, які пройдуть 24 квітня.