Фінляндія зробила жорстку заяву щодо війни з росією

Читать на русском
Автор
4277
Країна, яка йде в НАТО, готова давати відсіч агресору
Країна, яка йде в НАТО, готова давати відсіч агресору. Фото pravda.com

Влада країни каже, що вони стануть для росіян "важким шматком для пережовування"

Фінляндія, яка разом зі Швецією йде у Північноатлантичний Альянс, заявила про готовність до відсічі російської агресії у випадку, якщо вона буде. Влада країни готувалася до нападу десятиліттями й має намір чинити жорсткий опір рф.

Як передає Reuters, про це заявив командувач Силами оборони Фінляндії, генерал Тімо Ківінен.

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

"Ми планомірно розвивали нашу військову оборону саме для того виду бойових дій, який ведеться там (в Україні – ред.), із масованим застосуванням вогневої потужності, бронетехніки, а також повітряних сил", — заявив командувач Силами оборони Фінляндії.

При цьому генерал зазначив, що Україна для росії стала "важким шматком для пережовування" й так само буде з Фінляндією.

Ківінен додав, що навіть після вступу до Північноатлантичного Альянсу основна відповідальність за оборону країни все одно буде на Фінляндії.

Нагадаємо, що 18 травня Фінляндія та Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО й тепер чекають на погодження кожного з 30 союзників Північноатлантичного альянсу. При цьому в Пентагоні заявили, що допоможуть фінам у випадку нападу на неї за вступ в Альянс.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Фінляндія після російського вторгнення в Україну заявила про намір звести загороджувальні споруди на ключових ділянках кордону з російською федерацією.