"Хоча б до кордонів до 24 лютого": Джонсон висловився щодо повернення Україною територій

Читать на русском
Автор
5192
Борис Джонсон у Києві
Борис Джонсон у Києві

Україна має повернути свої території, каже прем’єр Британії

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вважає, що Україні не варто йти на територіальні поступки в обмін на мирну угоду з росією.

Про це він розповів в інтерв’ю низці європейських видань, серед яких Le Monde. За його словами, країни Заходу зобов’язані підтримувати Україну, поки та не відновить свою територіальну цілісність.

Зокрема, він зазначив, що Захід має допомогти українцям чинити стратегічний опір, але Україна сама має вирішити, на які умови мирної угоди погоджуватися, а на які ні.

Також він висловив переконання, що українці не ухвалять жодних умов, які призведуть до територіальних втрат.

"Вони не віддадуть території в обмін на мир, не підуть на погану угоду. Українська територія має бути відновлена, хоча б до кордонів до 24 лютого. Суверенітет та безпека країни мають бути захищені", — сказав Джонсон.

Як повідомлялося раніше, напередодні Джонсон заявив, що побоюється, що глобальні проблеми на зразок інфляції призведуть до того, що тема російського вторгнення в Україну піде з центру уваги світової спільноти. У зв’язку з цим він закликав не допустити такого розвитку подій.

У відповідь президент США Джо Байден заявив, що не вірить у такий результат подій і додав, що має намір порушити цю тему під час саміту НАТО в Мадриді.