"Вичікувальна гра": Байден розповів, чи "втомиться" світ від України

Читать на русском
Автор
5728
Джо Байден
Джо Байден

У США припускають, що росія перейде до тактики очікування

Президент США Джо Байден відповів на заяву прем’єра Великобританії Бориса Джонсона про те, що у світі може виникнути "втома" від теми російського вторгнення в Україну.

Як повідомляє Bloomberg, глава Білого дому заявив, що не бачить приводів припускати, що світ "втомиться" і припинить підтримку України, а сам він цього не боїться.

"У якийсь момент це буде своєрідна вичікувальна гра — що росіяни можуть витримати, і що Європа буде готова витримати", — зазначив він.

Байден також наголосив, що має намір обговорити з європейськими лідерами це питання під час саміту НАТО у Мадриді, який відбудеться вже наступного тижня.

Нагадаємо, раніше Джонсон під час розмови з урядовцями Британії заявив, що побоюється того, що глобальні проблеми на кшталт інфляції призведуть до того, що тема російського вторгнення в Україну піде з центру уваги світової спільноти, а деякі країни підуть на поступки диктатору володимиру путіну. У зв’язку з цим він закликав не допустити такого розвитку подій.

Варто зазначити, що у самій росії готуються до тривалої війни проти України. Так нещодавно спікер путіна дмитрій пісків в інтерв’ю американським ЗМІ заявив, що "криза" в Україні затягнеться надовго, а довіра між росією та Заходом втрачена назавжди.