Спалив прапор України та поплатився: в Естонії покарали прихильника росії

Читать на русском
Автор
6757
Державний прапор України глибоко поважають за кордоном
Державний прапор України глибоко поважають за кордоном

Покарання не надто швидко, але знайшло злісного порушника

Естонія продовжує бути однією з європейських країн, яка демонструє Україні неймовірну підтримку на фоні війни з Росією. Це проявляється навіть у невеликих вчинках — як, наприклад, у засудженні місцевого 26-річного мешканця, який вирішив поквитатися з синьо-жовтим прапором. Ще на початку серпня чоловік зірвав український стяг та демонстративно підпалив його. Інцидент стався у Таллінні поряд із Балтійським вокзалом.

Про те, як вирішилася ситуація, повідомляє естонське видання ERR. Місцеві поліцейські приділили хуліганському вчинку співвітчизника багато часу – порушника розшукували близько місяця. Коли правоохоронці таки прийшли до нього додому, чоловік заперечувати свою вину не став.

Мотивів вчинку підозрюваного не розкривають на загал. Втім, не в останню чергу на його поведінку могла вплинути проросійська пропаганда.

Справу естонця розглядали представники Хар'юського повітового суду. За результатами засідання, порушник отримав покарання у вигляді 3 місяців та 10 днів позбавлення волі умовно. Крім цього, йому належить сплатити своєрідний штраф — 490,50 євро за процесуальні витрати справи.

Таким чином естонці демонструють свою підтримку Україні та її народу. До речі, раніше "Телеграф" розповідав, що справедливість Естонії поширюється не лише на своїх громадян, а й на росіян. Деяких власників паспорта рф вже почали депортувати на батьківщину через їхню зухвалу поведінку.