"Дождь" має виїхати з Латвії": скандал навколо російського телеканалу отримав продовження

Читать на русском
Автор
2306
Телеканал Дощ Новина оновлена 04 грудня 2022, 12:07
Телеканал Дощ. Фото https://mixnews.lv

Ведучий телеканалу "Дождь", який промовив скандальну заяву, був звільнений.

У Латвії, який потрапив у скандал російський опозиційний телеканал "Дождь", був оштрафований на 10 тисяч євро, а міністр оборони країни Артіс Пабрікс взагалі заявив, що редакція має повернутися в росію.

На своїй сторінці в соцмережі Twitter Артіс Пабрікс написав, що вважає, що телеканал "Дощ" має припинити мовлення з Латвії та повернутися до Росії. І додав, що за його даними, процес уже розпочався.

"Я вважаю, що "Дождь" повинен виїхати працювати в росію, а його посвідка на проживання має бути анульована", — Артіс Пабрікс.

Як пише видання Delfi, посилаючись на слова Голови Національної ради Латвії зі ЗМІ (NEPLP) Іварса Аболіньша, на телеканал "Дождь" було накладено штрафні санкції за демонстрацію карти, де український Крим було зображено у складі росії. Також керівник NEPLP заявив, що цей факт є вже другим серйозним порушенням за останні місяці, а за три порушення рада має право відкликати ліцензію на трансляцію каналу.

Крім того, продовження отримала й історія зі скандальним висловом ведучого "Дощу" Олексія Коростелева, який заявив, що телеканал допомагає у забезпеченні російських мобілізованих громадян.

Як пише видання BBC, в ефірі телеканалу голова інформаційної служби Катерина Котрікадзе розповіла, що редакція ухвалила рішення припинити співпрацю з Коростелевим.

"Це дуже складне рішення для нас, але керівництво "Дощу" вважає його єдино вірним та можливим", — передає видання слова Котрікадзе.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в мережі спалахнув скандал через міжнародний захід у Білорусі, який, як виявилося, спонсорує ООН.

Також ми повідомляли про те, що у Росії колишній диякон РПЦ завів собі вигадану дівчину і від її імені закликав до злочинів проти українців.