Стало відомо, хто очолить Міноборони Німеччини: що він казав про війну та Україну

Читать на русском
Автор
3940
Борис Пісторіус Новина оновлена 17 січня 2023, 12:28
Борис Пісторіус. Фото facebook.

Посаду голови Бундесверу займе соратник Олафа Шольца по партії

Після відставки міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт її посаду обійме соратник Олафа Шольца по партії та голова МВС Нижньої Саксонії Борис Пісторіус. З 2017 року він є членом земельного парламенту у Ганновері. З 2006 до 2013 року він був мером Оснабрюка.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляють журналісти Spiegel.

Також про те, що посаду голови Бундесверу обійме Пісторіус, повідомив заступник головного редактора німецького видання Bild Пуль Ронцхаймер.

"Новим міністром оборони має стати міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус", — написав він.

Варто зазначити, що Пісторіус, будучи на посаді глави МВС у Нижній Саксонії, заборонив демонстрацію літери Z, яка використовувалася для маркування російської техніки, що вторглася 24 лютого в Україну. Завдяки його позиції демонстрація цієї літери почала прирівнюватися до порушення громадського порядку.

Крім того, влітку 2022 Борис Пісторіус закликав конфіскувати майно російських олігархів.

"Ми повинні наслідувати приклад Канади і не тільки заморозити активи олігархів, які перебувають у списку санкцій ЄС проти росії, але й конфіскувати їх і використовувати для гуманітарної допомоги та відновлення України", — казав Пісторіус.

Більше того, політик СДПН зажадав, щоб ця процедура поширювалася не лише на олігархів, а й на всіх, хто допомагає їм обійти санкції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Німеччині поки що не наважуються на передачу Україні танків, при цьому не виключають цього у майбутньому.

Також нагадаємо, що канцлер Шольц і ексміністр Ламбрехт неодноразово піддавалися критиці за зволікання з передачею важких озброєнь Україні. Тепер можна сподіватися, що з появою у кріслі глави Бундесверу більш радикального політика, справи підуть швидше.