ПАРЄ ухвалила резонансне рішення щодо росії та путіна: зачепило і лукашенка

Читать на русском
Автор
5748
ПАРЄ
ПАРЄ. Фото twitter.com/PACE_News

Ухвалення цієї резолюції розширює коло країн, де путін офіційно вважається підозрюваним у військових злочинах

Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила важливу резолюцію щодо примусової депортації українських дітей та дорослих до росії. У її тексті вперше згадується термін "геноцид" щодо дій рф в офіційному документі такого рівня. Більше того, був визнаний причетним до цього геноциду і білоруський диктатор олександр лукашенко.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

У резолюції наголошується, що згідно з нормами міжнародного права примусова депортація — це ознака геноциду, тому всі випадки мають розслідуватись, а всі причетні відповідати.

Також Парламентська Асамблея вітає рішення Міжнародного Кримінального Суду по ордеру на арешт президента росії путіна та Уповноваженої з прав дітей рфї Марії Львової-Бєлової.

"І це одне з найголовніших рішень ПАРЄ в цій резолюції. Не всі члени ПАРЄ є країнами, які ратифікували Римський статут. (Статут по якому виданий арешт путіна). І саме прийняття цієї резолюції РОЗШИРЮЄ коло країн де путін офіційно вважається підозрюваним у військових злочинах", – наголошує Гончаренко.

Крім того, білоруського диктатора Олександра Лукашенка було також визнано причетним до геноциду українців.

"Моя правка до резолюції в ПАРЄ про визнання самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка причетним до примусової депортації дітей та дорослих з окупованих територій України. Що автоматично робить Лукашенка винним в геноциді, який провадить росія в Україні", — додає Гончаренко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що білоруський слід було помічено у викраденні українських дітей. За словами одного із представників білоруської опозиції Павла Латушка, зараз у цій країні перебуває понад тисяча вивезених наших співгромадян.