Росія краде українських дітей: глава Міноборони назвав жахливу цифру

Читать на русском
Автор
2313
Дітей з України депортують до росії
Дітей з України депортують до росії

Українським дітям дають російське громадянство за спрощеною схемою

Окупанти вивезли із захоплених населених пунктів понад 13 тисяч дітей. Усі вони знаходяться на території росії без батьків і їх можуть віддати до місцевих родин.

Про це на своїй сторінці Twitter розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, росія продовжує порушувати правила ведення війни та Женевську конвенцію. З окупованих територій до росії було вивезено понад 13 тисяч українських дітей. Де вони точно знаходяться – невідомо. До них не пускають членів сім’ї та представників міжнародних організацій.

"Росія депортувала понад 13 000 українських дітей. 4-а Женевська конвенція закликає сприяти відновленню контактів та зустрічам членів сім’ї. Але мета "руського миру" інша — убити мільйони українців і зробити їх дітей російськими", — написав Резніков.

Нагадаємо, що наприкінці травня володимир путін підписав указ про спрощене надання російського громадянства дітям, вивезеним з України, у тому числі Донецької та Луганської областей, які називаються псевдореспубліками "ДНР" і "ЛНР".

Раніше ми розповідали про те, що всього з України до росії примусово депортували близько 1,6 млн осіб. Невідомо, в яких умовах їх утримують та коли вдасться їм повернутися додому.