У Польщі спалах небезпечної хвороби, померлих вже п’ятеро, хворих десятки: що відомо

Читать на русском
Автор
4651
Інфекції особливо схильні до людей зі слабким здоров’ям
Інфекції особливо схильні до людей зі слабким здоров’ям. Фото pixabay.com

Бактерія любить вологість та підвищений вміст вуглекислого газу

У польському місті Жешув спалах легіонельозу. Підтверджено 71 випадок захворювання, інфекція викликає важку пневмонію, п’ятеро людей уже померли.

Про це повідомляє Polsat. 50 із хворих — жителі самого Жешува, решта — з околиць.

Померлі від ускладнень хвороби — люди похилого віку, які мали супутні захворювання, у тому числі онкологічні. Інші пацієнти перебувають у різних відділеннях міських шпиталів.

У Жешуві скликали кризовий штаб, який вирішив вимкнути усі фонтани, дослідити міський водопровід та взяти проби води. Результати дослідження очікуються у понеділок, 27 серпня. Перевіряються й трубопроводи у будинках заражених.

"Бактерія любить вологість та підвищений вміст вуглекислого газу. Якщо в будь-якій частині мережі труби гарячої води тісно сусідять із трубами холодної води — там створюються оптимальні умови для розвитку бактерій", — пояснив колишній головний санітарний інспектор Мартін Пособкевич.

Крім того, у місті проводиться додаткова дезінфекція води за допомогою збільшення дози хлору. Процедура не є небезпечною для мешканців.

Представник Університетської клінічної лікарні Анджей Срок закликав мешканців регіону зберігати спокій. За його словами, інфекція не є небезпечною для людей, у яких відсутні інші тяжкі захворювання.

Для довідки: Легіонельоз — гостре інфекційне захворювання, яке викликають мікроорганізми роду Legionella. Воно супроводжується лихоманкою, загальною інтоксикацією, ураженням легень, центральної нервової системи, органів травлення. В особливо тяжких випадках може призвести до поліорганної недостатності. За словами медиків, симптоми захворювання можна переплутати із ковідом.

Як повідомляв "Телеграф", у росії постійно зростає кількість хворих на сифіліс — захворювання, яке вражає шкіру, внутрішні органи і навіть нервову систему. Воно передається статевим шляхом.