"Півняча стратегія": Захарова нахамила Кулебі через Крим

Читать на русском
Автор
1035
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова

Захарову образила приказка про пывныв, яку озвучив Кулеба

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова вибухнула критикою і образами у бік міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який розповів про "Кримську платформу", яка допоможе Росії покинути Крим, на прикладі приказки про півня.

Вранці у вівторок, 24 серпня, Захарова в своєму Telegram-каналі висловилася про "півнячу стратегію".

Так, глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів, що "Кримська платформа" допоможе вивести Росію з Криму.

"Ми виведемо Росію з Криму. Це ж політика. І є два вибори завжди в політиці: або ти сидиш і нічого не робиш, чекаєш, "поки півень свисне", або ти всіляко допомагаєш "півню свиснути". Ось і все. Це стратегія, перевірена історією", — заявив Кулеба.

Ці слова не пройшли повз Захарову, яка в образливому тоні висловилася на адресу Кулеби і пройшлася по іншим українським міністерствам.

"Використання прислів’я безграмотне, так як в її традиційному варіанті йдеться про те, що свистить не півень, а рак… По-перше, півняча стратегія київського режиму ні для кого не новина. По-друге, думаю, справа не стільки в тому, що корінні заплуталися в мові некорінних, а в тому, що раком зі свистом займається інше українське відомство. Судячи з результатів, швидше за все, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України", — написала Захарова.

Раніше, як повідомляв "Телеграф", Захарова розкритикувала президента України Володимира Зеленського : "скромні хлопці" часто стають "запеклими упирями".