Російський мер влаштував вечірку під час жалоби за шахтарями, але швидко поплатився за це (відео)

Читать на русском
Автор
3512
Мер Прокоп’євська влаштував банкет під час жалоби
Мер Прокоп’євська влаштував банкет під час жалоби. Фото Колаж "Телеграфу"

Чиновника звільнили через день після призначення

У російському Прокоп’євську новопризначений мер В’ячеслав Старченко закотив банкет на честь своєї нової посади під час жалоби за загиблими гірниками на шахті "Листяжна". Чиновник після цього не лише втратив посаду, а й був виключений із провладної партії.

За інформацією російських ЗМІ, мер покликав на вечірку близько двох десятків своїх колег. Захід проходив в одному з ресторанів міста та його зняли на відео очевидці.

Мер Прокоп’євська влаштував гулянку під час жалоби за гірниками

Після публікації в мережі кадрів із гулянкою під час оголошеної в Кемеровській області жалоби відео дуже швидко розлетілося і потрапило до губернатора області Сергія Цивільова. Він, своєю чергою, назвав присутніх "людьми без серця" та звільнив В’ячеслава Старченка з посади мера Прокоп’євська.

"У Прокоп’євську співробітники адміністрації вирішили відзначити призначення на посаду нового голови В’ячеслава Старченка. У той час, коли весь Кузбас і вся країна з болем у серці стежили за новинами з "Листяжної", у той час, коли кожен мешканець регіону переживав за шахтарів та рятувальників. Дуже складно знайти слова, якими можна описати цю ситуацію. Таких слів просто немає", — заявив губернатор Кемеровської області.

Після цього чоловіка ще й виключили із партії "Єдина Росія", представником якої він був.

Нагадаємо, жертвами трагедії на шахті "Листяжна" стали десятки гірників та п’ять рятувальників. Вибух там стався через порушення техніки безпеки — Слідком Росії порушив кримінальну справу. У Кемеровській області з 26 по 28 листопада було оголошено жалобу.

Також "Телеграф" повідомляв, що аварія на шахті Кузбасу стала найбільшою за п’ять років у Росії.