Лавров запросив Зеленського до Москви, але з однією умовою

Читать на русском
Автор
2421
Лавров заявив про готовність Кремля обговорити двосторонні відносини з Україною
Лавров заявив про готовність Кремля обговорити двосторонні відносини з Україною. Фото Колаж

Кремль не має наміру обговорювати із Зеленським питання Донбасу.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запросив президента України Володимира Зеленського до Москви та відзначився черговою заявою щодо ситуації на Донбасі. Його Кремль обговорювати не планує.

Про це глава російського МЗС заявив в інтерв’ю чотирьом радіостанціям.

За словами Лаврова, Кремль готовий обговорювати з Україною нормалізацію двосторонніх відносин. Однак це не стосується Донбасу, оскільки це "внутрішньоукраїнське питання" і Росія нібито не є його учасником.

"Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, які страждають від шкоди, завданої односторонніми діями його режиму, і на ці дії, звичайно, ми відповідаємо, ми готові. Будь ласка, нехай приїжджає до Москви, Сочі, Петербурга, куди домовляться", — заявив Лавров, додавши, що Донбас у Росії вони обговорювати не мають наміру і Зеленському треба робити це у нормандському форматі.

На тлі заперечень Росії про причетність до війни на Донбасі українська розвідка фіксує дедалі більше російської техніки біля наших кордонів. За останніми даними, поряд зі східними рубежами нашої країни зараз перебуває близько 127 тисяч військовослужбовців РФ. Також збільшилася кількість польотів російської розвідки у небезпечній близькості до українського кордону.

Також "Телеграф" повідомляв, що українська армія за допомогою іноземних партнерів всіляко зміцнює свої позиції. Днями Україна одержала нову зброю від США для стримування атаки росіян.