"Де броньоване скло?": у мережі обговорюють переляк Путіна на зустрічі з Орбаном (відео)

Читать на русском
Автор
950
Орбан вважає Путіна своїм другом та добрим лідером нації
Орбан вважає Путіна своїм другом та добрим лідером нації. Фото росЗМІ

Офіційні переговори політиків тривали близько п’яти годин

У вівторок, 1 лютого, у Москві відбулися офіційні переговори між російським президентом Володимиром Путіним та прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Зустріч бурхливо обговорюють у мережі не лише через неоднозначні заяви політиків, а й протиепідемічні обмеження при їх спілкуванні.

Першим на курйозний момент звернув увагу Twitter-користувач під ніком "Проф. Преображенский".

"Путін і Орбан п’ють шампанське на відстані 5 метрів один від одного. Ну, не цокаючись", — резюмував юзер, опублікувавши уривок відео.

На записі видно, як двоє політиків перебувають у різних кінцях кімнати, періодично салютуючи один одному бокалами з ігристим. При цьому вони ведуть світську бесіду.

Також на відео можна помітити лише російські прапори та інших учасників зустрічі — ймовірно, охоронців, на яких є захисні маски. Путін та Орбан же обійшлися без засобів індивідуального захисту.

Втім, їхня "карантинна" відстань одна від одної не могла пройти непоміченою в мережі. Багато користувачів звинуватили російського лідера в боягузтві, а також підняли на сміх угорського політика.

Зазначимо, що під час переговорів з Путіним Віктор Орбан висловив Росії свою підтримку, висловився проти спільних санкцій від західних країн і заявив, що сподівається на багаторічну співпрацю із російським лідером.

Тим часом у Києві відбулася зустріч українського президента Володимира Зеленського та прем’єра Британії Бориса Джонсона. Спілкуючись із пресою, Джонсон відзначив професіоналізм та потужність української армії. Зеленський же заявив, що хороші відносини з Росією закінчилися після окупації Криму та Донбасу у 2014 році.