Путін упевнений, що Україна вступить до НАТО: "Це справа часу"

Читать на русском
Автор
1218
Путін вважає НАТО головним супротивником РФ
Путін вважає НАТО головним супротивником РФ. Фото Відкриті джерела

На думку глави РФ, НАТО нібито зробить із України плацдарм.

Російський президент Володимир Путін, який заявив про "незалежність" так званих "ДНР" і "ЛНР", назвав питання вступу України до НАТО "справою часу" і висловив побоювання для РФ щодо цього. Про це він сказав у своєму зверненні у понеділок, 21 лютого.

Так, Путін упевнений, що надалі Україна стане частиною альянсу.

"Вступ України до НАТО і подальше розгортання тут об’єктів північноатлантичного альянсу — питання вирішене наперед. Це — справа часу", — сказав російський президент.

За словами Путіна, приєднання України до членів НАТО нібито є загрозою для Російської Федерації. НАТО він називає основним противником Росії, а Україну – нібито плацдармом для удару та розміщення озброєння. При цьому, на його думку, в подібне нібито точно не змогли б повірити "наші предки".

Зокрема, Путін побоюється, що НАТО через українські аеродроми, що знаходяться неподалік від кордонів РФ, отримає можливість "контролювати повітряний простір Росії аж до Сибіру". А ще російський лідер заявив, що альянс готовий піти на запуск ракет "Томагавк". Так, він стверджує, що час підльоту до Москви з Харкова становитиме сім хвилин.

"Ніж до горла. Ми на це не погоджувалися", — заявив Путін.

Нагадаємо, у зверненні Путін багато міркував про історичні події, зокрема – на тему створення України. Російський лідер переконаний, що нібито наша країна всім зобов'язана більшовикам та й взагалі до Леніна України не існувало.

Також "Телеграф" повідомляв, що глава РФ не заперечує можливість розробки в Україні власної ядерної зброї. Ймовірно, така теза завдячує реакцією Путіна на виступ українського президента Володимира Зеленського напередодні у Мюнхені.