Тепер лише рублі: росіянам заборонили купувати долари, євро та іншу валюту

Читать на русском
Автор
2847
Росіянам заборонили купувати валюту
Росіянам заборонили купувати валюту

Центробанк Росії зробив черговий подарунок росіянам за військову авантюру путіна.

Центральний банк росії з 9 березня запроваджує обмеження для росіян на зняття готівкової іноземної валюти. Так аж до 9 вересня жителі країни не зможуть зняти з рахунків суми, що перевищують $10 тисяч, а продаж готівкової валюти взагалі був припинений.

Про це проінформувала пресслужба ЦБР.

Там зазначили, що все одно 90% вкладів у російських банках у валютних рахунках не перевищують цієї суми, тому більшість громадян зможуть зняти їх без проблем. Що стосується інших 10%, то решту суми вони зможуть отримати рублями за актуальним курсом.

Крім того, зазначається, що готівка видаватиметься у доларах США незалежно від того, в якій іноземній валюті зберігав її клієнт банку.

Також повідомляється, що після початку дії "тимчасового порядку операцій" росіяни зможуть відкривати рахунки в іноземній валюті, але зняти звідти кошти вони зможуть лише рублями.

Підготували звичайним росіянам і ще один сюрприз, тому в повідомленні наголошується, що купити готівкову іноземну валюту до 9 вересня буде неможливо. Продати ж її можна будь-якої миті.

Як повідомлялося раніше, аналітики Morgan Stanley & Co дійшли висновку, що росія може оголосити дефолт до 15 квітня. А в огляді Weekly Economic Monitor вказується, що незабаром країна зіткнеться із жахливим рівнем безробіття та сильним зростанням цін.