Данілов потролив росіян на фоні вибухів у Білгороді

Читать на русском
Автор
2819
Данілов прокоментував вибухи у Білгороді
Данілов прокоментував вибухи у Білгороді. Фото Колаж "Телеграфу"

Причетність України до вибухів голова РНБО ніяк не прокоментував

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію з вибухами у Білгороді й жорстко пожартував над російською владою.

Так, у п'ятницю, 1 квітня, в ефірі телемарафону Данілов назвав ту територію Білгородською народною республікою (з натяком на те, що росія наробила на території українського Донбасу).

Чому росії не виграти війну проти України?

При цьому голова РНБО відмовився коментувати, хто стоїть за цими подіями, але додав, що таке може бути на всій території росії.

"Подія у них (в Росії — ред.) вранці — вибух на нафтобазі. Вони кажуть, що ми це зробили. Це не відповідає дійсності. Ми це не коментуємо. Вони повинні розуміти, що це може бути на всій території РФ", — сказав Данілов.

Секретар РНБО також відповів прессекретарю російського диктатора Дмитру Пєскову, який заявив, що вибух на нафтобазі у Білгороді "не сприяє" переговорам України та Росії.

"Це не сприяє переговорам, а чи сприяє переговорам убивство наших дітей?" — запитав Данілов.

Нагадаємо, що пожежа у російському Білгороді спалахнула 1-го квітня. В мережу дуже оперативно потрапило відео того, як почалася сама пожежа, але на кадрах складно розібрати що саме сталося і чи було це якоюсь атакою. Після цього мешканці Білгорода почали масово тікати із міста, а російська влада звинуватила у всьому українців, хоча доказів цього немає жодних.

У Міноборони з цього приводу зазначили, що росіяни не вперше звинувачують у своїх бідах Україну, але спростовувати чи доводити причетність до ситуації у Білгороді принципово відмовилися.