Невзоров подав на громадянство України? У росії "сплив" дивний документ

Читать на русском
Автор
4355
Олександр Невзоров виступає проти путінської агресії
Олександр Невзоров виступає проти путінської агресії

Поки що жодних коментарів з цього приводу не надала ні родина росіянина, ні українське відомство

Відомий російський журналіст Олександр Невзоров, який визнаний у рф "іноагентом", подав заявку на набуття громадянства України. Спільно з ним рішення щодо відмови від громадянства російської федерації прийняла і його дружина Лідія Невзорова.

Про це у п'ятницю, 3 червня, повідомив Тelegram-канал "Mash", посилаючись на офіційні документи українського Міністерства закордонних справ. Запит нібито надіслало консульство України в Італії. За даними каналу, там Невзоров має нерухомість.

Документ про отримання громадянства України Невзоровим
Невзоров нібито хоче отрмати громадянство України

Варто відзначити, що станом на сьогоднішній день жодних офіційних підтверджень або спростувань щодо рішення журналіста, котрий на систематичній основі виступає проти кремлівської агресії, направленої на Україну, немає.

Проте після того, як російська федерація вторглася на українські землі, Невзоров публічно закликав громадськість більше не називати його росіянином.

"У мене немає національності. Після українських подій я написав заяву про вихід з росіян. Я непитущий, невіруючий і на балалайці грати не вмію — який з мене росіянин?", — заявив він.

Пізніше радник голови МВС України Антон Геращенко у своєму Телеграм-каналі підтвердив інформацію про те, що Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій нібито надали українське громадянство.. Згідно з його даними, президент України Володимир Зеленський уже підписав відповідний указ.

"Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій Указом Президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною. Спасибі Олександр та Лідія, за Вашу сміливість та чесність. За щире бажання допомогти зупинити війну та правдиву оцінку реальної ситуації", — написав він.

Нагадаємо, що Олександра Невзорова у росії звинувачують у поширенні нібито неправдивої інформації щодо військових злочинів російської армії у багатостраждальному українському Маріуполі. Журналіст неодноразово заявляв, що "російській владі дуже бракує мізків, а кривавий диктатор володимир путін взагалі зійшов з розуму".

Раніше "Телеграф" також повідомляв, як Олександр Невзоров жорстко розкритикував скандального депутата Держдуми росії анатолія вассермана, який наголошував на необхідності "відібрати" у України незалежність, а також відзначив, що зовсім скоро російські депутати матимуть змогу споглядати синьо-жовті прапори над кремлем.