У росії запустили фейк про королеву Єлизавету II і голодних дітей Африки: що показано на гучному відео

Читать на русском
Автор
2639
Російська пропаганда видала черговий перл
Російська пропаганда видала черговий перл

Пропагандисти запустили черговий фейк, але знову облажалися

Російські пропагандисти знову вирішили нагодувати своїх глядачів добірною брехнею і показали кадри зі старого фільму, видавши їх за відео з нещодавно померлою королевою Великої Британії Єлизаветою II.

Так нещодавно у програмі "60 хвилин" на каналі "Росія 1" вийшов сюжет, у якому відома пропагандистка Ольга Скабеєва показала відео, де нібито молода королева "кидає їжу африканським дітям".

"Ось так вона годувала дітей з-поміж поневолених народів Африки. Подивіться на цю доброту, наче тваринам у зоопарку. Дане відео уособлює собою ставлення Заходу, зокрема, англосаксів, до всіх у світі, крім себе", — розповіла вона.

Цікаво, що пропагандистів не збентежили навіть написи китайськими ієрогліфами, які чітко видно на наведених ними кадрах.

Насправді відео є роботою французького кінорежисера Габріеля Вейра, а знято воно було 1899 року, тобто за 27 років до народження Єлизавети.

Матеріал був знятий у протектораті Аннам (нинішній В’єтнам) у період французької колонізації Індокитаю. На кадрах зображено дружину та дочку генерал-губернатора Поля Думера, який у 30-х роках стане президентом Франції.

Як повідомлялося раніше, про смерть королеви Єлизавети стало відомо 8 вересня, а офіційні меморіальні заходи розпочнуться 18 вересня. Від України там буде присутня перша леді Олена Зеленська, а от представників росії, Білорусі та ще низки країн не запрошували.