Вибух на Кримському мості: путін назвав винних

Читать на русском
Автор
4775
Кримський міст
Кримський міст

У росії почали розслідувати справу за статтею про "теракт"

Російський диктатор володимир путін назвав вибух на мосту через Керченську протоку "терактом" і заявив про те, що в ньому винні "українські спецслужби".

Як повідомляють російські ЗМІ, путін провів зустріч із головою слідчого комітету олександром бастиркіним і обговорив з ним наслідки вибуху на мосту.

Бастиркін доповів путіну, що вже було допитано багато свідків і відкрито справу за статтею "тероризм". За його словами, вантажівка, що вибухнула на мосту, раніше знаходилася в інших країнах, у тому числі Болгарії, Грузії та Вірменії.

Також голова СК заявив, що підготовкою "теракту" нібито займалися українські спецслужби.

"Це теракт, спрямований на руйнування критично важливої, громадянської інфраструктури росії. І автори, замовники та виконавці — спецслужби України", — підсумував його слова путін.

Як повідомлялося раніше, 8 жовтня на мосту через Керченську протоку стався потужний вибух, внаслідок якого було пошкоджено частину його автомобільної частини і спалахнув потяг із пальним на залізничній частині.

У ЗМІ одразу ж з’явилися чутки про те, що цей вибух – справа рук СБУ, хоча сама спецслужба цю інформацію не підтверджувала.

Пошкодження Кримського мосту помітно обмежує можливості російського угруповання військ на півдні України, оскільки унеможливлює швидке перекидання постачання та резервів з території Росії через Крим.