На Кримському мосту пролунав потужний вибух: що відомо, перші фото та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
42044
Кримський міст горить Новина оновлена 08 жовтня 2022, 10:52
Кримський міст горить

Стовп диму видно здалеку

На Кримському мосту вранці восьмого жовтня пролунав вибух. Місцеві жителі повідомили, що він був дуже потужним – відчувалася виразна вібрація стін.

Російські паблики повідомляють, що вибух стався на залізничній гілці. Попередньо причиною вибуху стала пожежа у товарному вагоні поїзда, який гнали з Тамані (Краснодарський край) до Керчі.

Рух мостом припинено. Жителі Керчі, які мешкають поблизу мосту, також повідомили, що вибух пошкодив частину скління в будинках. Називається версія вибуху із паливним терміналом. На користь цієї версії говорить і відео поблизу — на ньому видно цистерни.

Оновлено: На місці горить кілька цистерн, але не лише — пошкоджено також і дорожнє полотно. Рух мостом перекритий. На місці працюють екстрені служби

Горить Кримський міст
Горить Кримський міст
Пожежа на Кримському мості
Пожежа торкнулася тільки залізничної гілки

Саме через Кримський міст із росії до окупованого Криму залізничною гілкою переганяли більшу кількість військової техніки та боєприпасів. Чи був вантаж,що здетонував, військового призначення не повідомляється.

Пожежа на Керченському мості
Дим від Кримського мосту видно здалеку

На місці працюють служби, наголошується, що до відомих арок, які забезпечують судноплавний прохід під мостом, поїзд доїхати перед вибухом не встиг. Офіційно версії події поки не висувалися.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна не має такої зброї, яка здатна дистанційно зруйнувати Кримський міст — на це здатне лише ядерне озброєння. На важливість містка як військового інфраструктурного об’єкта росії вказували багато експертів.