Зеків вже не вистачає? Росіяни знайшли ще одну країну для вербування найманців

Читать на русском
Автор
2054
До війни проти України росіяни хочуть залучити афганських командос
До війни проти України росіяни хочуть залучити афганських командос. Фото telegraf.com.ua

Країна-агресор хоче отримати військових, які вчилися в американців та британців

Керівництво російської армії на тлі численних провалів своїх військових почало шукати їм підкріплення за кордоном. З'явилася інформація, що "запрошення" повоювати у складі військ країни-агресора отримують члени елітного корпусу командос Національної армії Афганістану.

Як повідомляє видання Foreign Policy, джерела в афганських збройних силах та службах безпеки кажуть, що навчена США легка піхота — це те, чого не вистачає росії на полі бою в Україні, адже ці військові майже 20 років боролися пліч-о-пліч з американцями та іншими підрозділами спеціального призначення.

Зазначається, що дехто з афганських командос вже отримав пропозицію від російських вербувальників. У вербуванні, до речі, підозрюють членів "ПВК Вагнера". Як розповів колишній 35-річний капітан командос, він особисто допоміг кільком товаришам по службі зв'язатися з росіянами, а ті організували переліт найманців з Тегерана до РФ.

За попередньою інформацією, в Афганістані зараз може перебувати від 20 до 30 тисяч колишніх командос, яким не вдалося евакуюватися до західних країн і вони можуть піти на співпрацю з росіянами через відсутність роботи і бажання отримати грошову винагороду.

Нагадаємо, що до цього російська влада вербувала на війну проти України зеків. Причетними до цього виявилися як "ПВК Вагнера", так і Міноборони країни-агресора, яке вивішувало подібні оголошення у російських в'язницях.