Майже за 100 км від фронту: з’ясувалося, яку "передову" відвідав шойгу в Україні

Читать на русском
Автор
3905
шойгу у гелікоптері Новина оновлена 20 грудня 2022, 10:29
шойгу у гелікоптері

Глава міноборони росії нібито проводив інспекцію

Кілька днів тому російські ЗМІ поширили відео, на якому міністр оборони росії сергій шойгу нібито літає на гелікоптері та оглядає ситуацію на передовій. Однак дослідникам вдалося з’ясувати, що від поточної лінії розмежування російський військовий чиновник перебував на відстані десятків кілометрів.

Волонтери проєкту GeoConfirmed опублікували дані, де саме літав шойгу. Це територія окупованого Криму. "Це точно не "передові позиції", якщо він не знає більше", — іронізують дослідники. Завдяки помітним і впізнаваним об’єктам вдалося визначити точнішу позицію — трохи на північ від Армянська в північному Криму.

Від передової позиції знаходяться приблизно 80 км. Характерні окопи почали рити нещодавно.

Шойгу літав у Крим, а не на передову
Подібності, знайдені дослідниками
Шойгу літав до Криму
Вертоліт спочатку летів в один бік, а потім назад, зачепивши кілька об’єктів у кадр

Від Нової Каховки, звідки росіяни вивели частину своїх військ, до приблизного місця польоту шойгу трохи менше, близько 70 км.

інспекція шойгу лінії фронту
шойгу літав у районі Армянська

Раніше російське керівництво критикували через провали на фронті. Ймовірно, візит шойгу – спроба зміцнити репутацію міноборони рф, показати, що командування намагається виправити невдачі своїх збройних сил.

"Телеграф" повідомляв, що окопи рити на території Криму почали не лише у місці з’єднання з материком, а й на пляжах. На лівобережжі Херсонської області росіяни збудували розгалужену систему оборонних споруд.