"Совісті це їм не поверне": у росії хочуть забирати майно у тих, хто виїхав з країни

Читати російською
Автор

На думку російського урядовця, відповідні заходи допоможуть компенсувати збитки, завдані рф

Речник державної думи росії в'ячеслав володін, який раніше вигадав покарання для громадян, які виїхали з рф, несподівано запропонував уряду доповнити кримінальний кодекс ще одним пунктом. Мова йде про повну конфіскацію майна тих росіян, які втекли за кордон, адже їхні дії нібито підпадають під екстремізм і дискредитацію збройних сил рф.

Спікер у п'ятницю, 13 січня, написав у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що останнім часом досить велика кількість громадян росії дозволяє собі "лити бруд" на владу, а також солдатів і офіцерів російської армії. За словами спікера, таким чином вони відверто підтримують "лиходіїв, нацистів і вбивць".

володін також пафосно додав, що такі дії у росії повинні оцінюватися як "реабілітація нацизму, заклики до екстремізму або дискредитація збройних російських сил".

"У цій ситуації правильно буде відповідні статті кримінального кодексу доповнити пунктом про конфіскацію у негідників майна у рф, якого вони мають достатньо, щоб відшкодувати завдані збитки", — йдеться в публікації.

Спікер запропонував доповнити статтю кримінального кодексу росії пунктом про конфіскацію майна за втечу з країни, адже такі дії, на його думку, відносяться до "реабілітації нацизму, екстремізму та дискредитацію зс рф".

володін переконаний, що це допоможе відшкодувати збитки, завдані державі-агресору.

"…але совісті їм це, звичайно, не поверне", — підсумував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв закликав позбавляти доходів і не пускати назад до росії чоловіків, які виїхали за кордон, адже вони є "зрадниками" і повинні спокутувати свою провину перед державою до кінця життя.