Російський бойовий літак розбився біля кордонів України: без жертв не обійшлося (оновлено)

Читать на русском
Автор
4819
Росіяни не дораховувалися однієї "Сушки"
Росіяни не дораховувалися однієї "Сушки". Фото Нацгвардія

На жаль, пілоту вдалося катапультуватися до зустрічі літака із землею

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, 23 лютого, у Білгородській області розбився бойовий літак збройних сил росії. Мова йде про штурмовик Су-25. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася в районі Валуйського міського округу.

Про це повідомляє Telegram-канал "Раньше всех. Ну почти". Також інформацію про падіння літака підтвердив і губернатор Білгородської області владислав гладков. Як зазначив чиновник, на місці вже працюють профільні служби, включаючи рятувальників.

Початково даних про постраждалих не було. Згодом же стало відомо, що пілот Су-25 зміг врятуватися — йому початково вдалося катапультуватися після того, як контроль над авіасудном було втрачено і воно почало падати. По пілота на Білгородщину вже летить спеціальний борт санавіації, аби надати йому необхідну допомогу.

UPD від 10:45. Видання "Медуза", посилаючись на дані Міноборони рф повідомляє, що від отриманих травм пілот Су-25 загинув. Медична допомога, яку йому намагалися надати, виявилася марною.

Причиною падіння літака заздалегідь вважають технічну несправність. Додаткову інформацію з цієї теми не розповсюджують.

Падіння Су-25 в Білгородській області
Перші фото з місця падіння Су-25 на Білгородщині

Наразі відомо, що штурмовик знайшов свій останній пристанок на сараї із сіном. Після його "приземлення" почався пожар, господарська будівля згоріла вщент.

Падіння Су-25 в Білгородській області
Від сараю нічого не залишилося

Нагадаємо, що інцидент стався на території Валуйського міського округу Білгородської області. Ця адміністративна одиниця, до речі, має спільний кордон із Харківщиною.

Валуйський міський округ, карта
Валуйський міський округ на карті

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у січні цього року неприємна ситуація сталася із російським винищувачем у Білорусі. Тоді серйозний вибух чули над містом Молодечно.

Також ми писали, що проблеми окупанти мають не лише з бойовою, а й із цивільною авіатехнікою. Наприклад, у Пермі пасажирський літак не зміг злетіти через зіткнення з кучугурою снігу.