У Білорусі пролунав "вибух", ЗМІ пишуть про НП з російським винищувачем: що відомо

Читать на русском
Автор
5558
Ілюстративне фото: МіГ-31К
Ілюстративне фото: МіГ-31К. Фото avianews.com

Саме цей літак вже горів у грудні минулого року

У четвер, 19 січня, над містом Молодечно (Білорусь) раптово загорівся російський літак МіГ-31К, який є носієм ракет типу "Кинджал". Згідно з попередньою інформацією, у літального засобу просто зайнявся двигун, однак тутешні жителі у соцмережах інформують про те, що чули потужний вибух. У багатьох будинках затремтіли вікна.

Як згодом у своєму Telegram повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн", яка систематично відстежує військову активність на території РБ, дані вказують на те, що, ймовірно, над Молодечним очевидці чули не вибух, а помпаж двигуна, який спалахнув.

"За даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн" о 10:59 (київський час) над районом Молодечно у винищувача МіГ-31К вкс рф (RF- 95194) сталося загоряння одного з двох двигунів, яке супроводжувалося звуком вибуху — насправді ж це був звук помпажу двигуна після загоряння", — йдеться у публікації.

Також зазначається, що через займання двигуна російський МіГ-31К вимушено здійснив посадку на території аеродрому "Мачулищі".

Крім того, моніторингова група зазначає, що займання двигуна сталося саме у того МіГ-31К, який вже горів 25 грудня торік у момент здійснення спроб зльоту з Мачулищ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські окупанти перекидають техніку до Білорусі. Зокрема, кількома днями раніше у Мачулищах зафіксували появу літака дальнього радіолокаційного виявлення Іл-76 А-50У.

Нагадаємо, що з російськими літаками, здатними завдавати ракетних ударів по нашій території, дедалі частіше відбуваються НП — з ними стається "бавовна" і займання навіть на аеродромах за сотні кілометрів від України.