Підрив російського літака у Мачулищах: білоруські партизани показали унікальне відео операції

Читать на русском
Автор
5038
Вибух на аеродромі "Мачулищі" у РБ
Вибух на аеродромі "Мачулищі" у РБ. Фото Колаж "Телеграфу"

На летовищі працювали дві "пташки"

Представники Служби безпеки України отримали від білоруських партизанів ще один унікальний відеозапис з того самого БПЛА, якому вдалося підірвати російський літак ДРЛО А-50 на аеродромі "Мачулищі" під Мінськом.

Як у п'ятницю, 3 березня, повідомив Telegram-канал "Перша приватна мемарня", усім виконавцям вказаної спецоперації вдалося втекти прямо з-під носа ФСБ та виїхати до третіх країн. Із собою, звичайно, прихопили і флешки із записами з дронів.

Так, на унікальних кадрах, на відміну від попередніх, зафіксовано не розвідувальну роботу безпілотника, а саме бойові кадри події, що трапилася 26 лютого: від зльоту БПЛА до моменту підриву літака.

Крім того, за даними осіб, які провели спецоперацію, відомо, що на летовищі, працювали не одна, а дві "пташки". Одна з них, вже відома з відео, приземлилася на фюзеляж літака, після чого вибухом пошкодила радіолокаційне обладнання. Інша була зайнята фіксацією процесу, а пізніше сіла на "тарілку" російського літака і самоліквідувалася.

Варто нагадати, що напередодні в мережі з'явилося відео розвідки, на кадрах якого чітко видно політ дрону на аеродромі "Мачулищи" під Мінськом, де кілька днів тому пролунав потужний вибух.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше на летовищі у Білорусі БПЛА підірвали російський розвідувальний літак А-50. В результаті вибухів передня та центральна частини, а також радіолокаційна антена та авіоніка літака були пошкоджені.